Äldre trender väcks till liv

Äldre tränder väcks till liv. Det är väl så det ofta funkar? Det som en gång varit riktigt hett blir ute så småningom – tills någon påbörjar trenden igen. Senast kan 80-talskläder märkas, men även khaki-färgade plagg har märkt en återkomst i modevärlden.

Khakifärgat – Ännu hetare framöver

Khakifärgat till vår och sommen 2015 är en mode trend som hållit i sig ända sedan 40 år tillbaka och återkommer även i år som en ännu större hit. På catwalken har den synts mycke av detta från bland andra Ralph Lauren.

Dessutom ger khakifärgat en vacker kontrast till solbrun hud så det passar utan tvekan perfekt till både vår och sommar.

I punkterna nedan finner du ideer hur du kan sätta ihop din outfit. Varsågod och sno hela stilen eller bara delar. Låt dig inspireras!

  • Snygga khaki färgade Shorts med bälte och gulddetalj
  • Vacker klocka från Guess
  • Fräsh enkel vit skjorta, perfekt kombination med khakifärgat
  • Khakifärgade sandaler med liten klack
  • Snygg, matchande khakifärgad handväska med söt guldfärgad utsmyckning
  • Pilotbågar från RayBan går utmärkt ihop med denna look
  • Vacker khakifärgad och mönstrad skarf

80 tals kläder

Även 80 tals kläder har visat sig göra en mindre återkomst. Jättar som Zalando har tagit in 80-talssinspirerade kläder i sitt utbud igen. Det här märks även genom att flera butiker som säljer 80 tals kläder har börjat dyka upp. 80talskläder.com är ett exempel på detta.

80talskläder.com riktar sig visserligen mot maskeradkläder. Men det faktum att 80talsfester är väldigt populärt idag säger något. Det är inte ovanligt att romantisera över 80-talet och stilen som fanns då. Det här gäller inte bara kläderna, utan även musiken, filmen och hur man levde i största allmänhet. Än så länge har trenden inte riktigt exploderat ännu. Huruvida det blir något som en mindre gupp modefantaster ägnar sig åt – eller om det faktiskt blir norm – återstår att se.

Lämna en kommentar