Tre centrala hotell i Karlskrona

Karlskrona är en orörd pärla väl värd ett besök. Oavsett om man är i staden för att turista eller om man har andra ärenden finns gott om centrala hotell att välja bland. Att bo centralt i staden gör att man har gångavstånd till det mesta och närhet till förbindelser med buss. Nedan följer tre prisvärda hotelltips för dig som planerar ett besök i staden.

Hotell Siesta

Hotell Siesta är ett enkelt men trevligt hotell som fått gott betyg från tidigare gäster. Rummen är individuellt inredda med alla nödvändigheter för en skön vistelse. Varje morgon erbjuds en varierande frukost och alla gäster har tillgång till gratis Wi-Fi.

Under sommarmånaderna finns en stor terrass och man har direkt utsikt över Stortorget – ett utav Sveriges största torg. 10 minuter till fots tar dig till Karlskronas centralstation samt till stadens Marinmuseum. 400 meter bort finns småbåtshamnen, där man under sommarhalvåret kan hyra båtar och boka in sig på skärgårdsutflykter.

I närområdet finns även Gamla stan, där det finns både butiker, barer och restauranger.

First Hotell Statt

Ett elegant hotell som går i sann sekelskiftesstil tillsammans med moderna inslag. Hotellet erbjuder bastu- och relaxavdelning för den som vill koppla av efter en dag på stan. Rummen är smakfullt inredda och samtliga har egen TV och tillgång till gratis Wi-Fi. Fyrbenta vänner är välkomna på hotellet för den som reser med husdjur.

First Hotell Statt ligger så centralt det bara går, nämligen på Karlskronas gågata. Här finns sevärdheter så som Fredrikskyrkan men också gott om butiker för den som är sugen på en shoppingdag. På gågatan finns gott om restauranger där man kan stanna till för en bit mat.

Scandic Karlskrona

På Karlskronas största ö, Trossö, ligger Scandic. Här bor man med utsikt över havet, vilken kan avnjutas på den stora terrassen eller i hotellets egen restaurang. Hotellet är modernt inrett och erbjuder bekvämligheter så som gratis Wi-Fi och fri tillgång till det egna gymmet. I receptionen finns cyklar att låna för den som vill upptäcka staden.

Scandic Karlskrona ligger 600 meter från centrum och till centralstationen är det drygt en kilometer. Husdjur är tillåtna.

Hitta fler hotell i Karlskrona

I Karlskrona finns gott om hotell och vandrarhem. Ta gärna en titt på hela hotellutbudet om något av ovanstående inte fallit dig i smaken. Dessa tre ligger väldigt centralt men vill man bo lite lugnare och i utkanten av staden finns mycket att hitta även där.

 

 

Lämna en kommentar