Roliga upplevelser i Karlskrona

Planerar du att semestra i södra Sverige är den vackra pärlan Karlskrona väl värd ett besök. Det må vara en liten stad men här erbjuds upplevelser och aktiviteter som passar för hela familjen, för den som reser ensam eller på tu man hand.

Vad sägs som en guidad kajaktur eller en heldag med barnen bland vattenrutschkanor och mjuka djur? Här finns även gastronomiska upplevelser, till exempel en lyxig chokladprovning, för den som föredrar något mer avkopplande och stillsamt. Se fler upplevelser i Karlskrona här.

Paddla kajak med guide

I Karlskrona finns guidade turer i minitåg, med båt eller till fots att tillgå men också ett lite mer annorlunda alternativ – med kajak. Att paddla kajak är ett bra sätt att uppleva både staden och naturen från sin allra bästa sida. I vacker miljö glider man stillsamt fram genom vattnet och i Karlskrona får man dessutom ta del av spännande information kring stadens marina historia.

Upplevelsen passar för nybörjare så väl som för vana kajakpaddlare och man behöver inte ha med sig någon egen utrustning. Allt ingår i priset och man kan vänta sig en härlig dagstur tillsammans med andra nyfikna deltagare och den erfarne guiden. En minst sagt spännande upplevelse för den äventyrslystne som besöker staden.

Lyxig chokladprovning

Är du en sann chokladälskare kan du passa på att unna dig en lyxig chokladprovning när du befinner dig i Karlskrona. Här får du prova på flera olika sorters choklad samt lära dig hur man bäst gör för att förhöja och ta fram dess smaker.

Upplevelsen leds av en instruktör som naturligtvis är expert på allt som har med choklad att göra och som deltagare får man lära sig mer om både historia och hemligheter bakom skapandet av den utsökta delikatessen.

Karlskrona med barn

Reser du med barn är det såklart viktigt att hitta upplevelser och aktiviteter som passar för hela familjen. I Karlskrona finns Barnens Gård – en plats för lek, bus och bad. Det populära och äventyrsfyllda vattenlandet erbjuder flera uppvärmda pooler och roliga attraktioner så som rutschkanor, klätterväggar och lianer.

För dom allra minsta finns grundare delar att plaska och svalka sig i och även här finns anpassade rutschkanor – ett perfekt utflyktsmål en varm sommardag.

Förutom vattenland finns även en lekdel med trampoliner, hoppborg och mycket annat roligt. Dessutom finns djur i form av bland annat minigrisar, kaniner, höns och getter som man både får klappa, mata och mysa med under besöket på gården.

Lämna en kommentar